Examen!

I juni tar jag examen. Det känns helt sjukt konstigt, läskigt och spännande att jag då är färdig lärare. Att jag efter år av slit har gått i mål.

2009 började jag plugga. Jag sökte till ett "Akademiskt startår" så först läste jag lite kurser på komvux, bland annat SvB (för sjätte gången) för att jag skulle kunna söka till lärarprogrammet efter startåret. Ungefär halvägs in i höstterminen 2009 blev det plugg på halvtid på MDH (och halvtidsplugg på komvux) och efter halva vårterminen 2010 läste jag två kurser på heltid på MDH, sociologi och psykolgi. Det var inte mycket som gick jättebra mitt första år med plugg. Jag hade stora problem med gallbesvär samt att jonglera med rollerna student och ensamstående mamma. November 2009 flyttade jag dock ihop med min Markus så då blev vardagen lite enklare. Efter att ha avslutat startåret sökte jag till lärarprogrammet på lite olika orter. Jag kom in på MDH och fick ungefär samtidigt reda på att jag var gravid (vilket var planerat).

"Trots" graviditeten tackade jag ja till utbildningen, jag tänkte att det skulle lösa sig ändå (och med facit i hand löste det sig jättebra). Första terminen var KÄMPIG! Jag hade, trots startåret, inte riktigt kommit in i det akademiska tankesättet och jag drogs med enorm trötthet pga. graviditeten. Jag upptäckte även att jag hade misstolkat vad för sorts lärarutbildning jag hade sökt. Jag trodde det var låg- och mellanstadie men det visade sig vara riktat mot högstadie och gymnasium. Efter en VFU på gymnasiet insåg jag att det inte alls var min grej men lyckligtvis kunde jag under vårterminen 2011 byta till min nuvarande inriktning språk och språkutveckling. Jag fick i samma veva reda på att den inriktningen ingick i den "gamla lärarutbildningen" varför jag bara skulle kunna ta föräldarledigt tills Emilia var ca 5 månader.

I feb 2011 gjorde jag ett avbrott från utbildningen och gick hemma till i mars när Emilia föddes. Under sommaren 2011 blev jag tvungen att skriva två omtentor för att kunna gå kvar till hösten. Jag klarade det och hösten 2011 började jag om på termin två på lärarutbildningen. Jag trodde att jag skulle kunna tillgodoräkna mig det jag hade gjort från januari-februari 2011 men så var inte fallet, så det var bara att börja om från scratch och dessutom med nya klasskamrater.

Sedan dess har det varit en kamp, jag är nämligen expert på att skjuta upp saker, men överlag har det gått fasiken så bra och jag är så glad att jag lärde känna de personer som nu ingår i "min grupp". Ni kommer för alltid vara en del av mig och jag kommer sakna er något enormt när detta äventyr är slut. Vilket det alldeles strax är. För här står jag idag, inne på min sjunde och SISTA termin, utan minsta släp i form av omtentor och dessutom med några VG i bagaget. Jag är så stolt över mig och över oss alla som har kämpat oss till dit vi är idag. Nu KICKAR VI SKITEN ur den här terminen också!

RSS 2.0